5 destinatii de vacanta cu autorulota pentru noua generație de aventurieri

În timp ce ideea unei case de vacanță pe roți ar putea fi una atrăgătoare, mai ales că încercăm să evităm mulțimile mari asociate cu alte forme de călătorie, realitatea ne elimina pe mulți dintre noi.

Am rămas cu toții blocați în spatele unei autorulote șubrede pe o autostradă, conduse de cupluri mai în vârstă cu viziere și costume standard cu palarie la volan. Sau poate este amintirea de a fi înghesuit în paturi supraetajate în spatele unei dube pentru vacanțe de familie în copilărie, conducând prin ploaia torențială către un camping trist, asta a afectat ideea unei călătorii pe viață.

Oricare ar fi motivul, autorulotele, au suferit de o problemă serioasă de imagine – până acum!

O nouă generație de aventurieri se bucură de autonomia, libertatea și siguranța distantarii sociale a propriei case mobile și intră pe drum în călătoriile vieții. După ce ați investit într-o autorulota, următoarea întrebare este de unde să incepeti.

Iată primele cinci rute ale listei de cupe din lume.

Cel mai bun pentru iubitorii de oraș

Elveția, Franța, Italia

(805km)

Începeți în frumosul oraș elvețian Geneva și explorați viața glorioasă de pe malul lacului înainte de a vă îndrepta in sud spre Franța.

Unul dintre punctele culminante ale acestui traseu de 800 km este tunelul Mont Blanc, care te duce adânc sub Alpi și te scoate în Italia.

Continuând spre sud de la Torino, vizitați Florența, apoi întoarceți-vă la nord de Alpi prin Milano.

Trei țări, o autorulota și o serie de orașe istorice frumoase – acest traseu este perfect dacă doriți cultura între opriri pitorești.

Cel mai bun pentru Highland High Life

Nordul Scoției

(805km)

Cunoscut sub numele de Route 66 al Scoției, peisajul de pe coasta de nord 500 este la fel de uimitor.

Traseul se îndreaptă spre Inverness și înapoi inspre Highlands, West Coast și coasta nordică sălbatică sau puteți să vă aventurați pe pista turistică pentru a explora peninsula Black Isle.

Acești 800 de km de munți, taramuri, lacuri și zăpadă păstrează lucrurile interesante. Plecați vara pentru a vă bucura de plaje cu nisip alb care evocă un paradis insular din Caraibe.

Cel mai bun pentru seninătatea Scandi

Scandinavia

(1.450km)

Din punct de vedere istoric, King’s Road a fost cea mai importantă conexiune est-vest a Europei de Nord.

De la munții norvegieni până la Saint Petersburg, Rusia, această rută o ia înspre Oslo, Stockholm, insulele suedeze Åland și capitala finlandeză Helsinki.

De la ascunzișuri igienice la priveliști extraordinare, nu veți dori să pierdeți niciun minut din acești 1.450 km (aceasta este doar secțiunea scandinavă) în aventura autorulotei din toată viața. Gândiți-vă la postările de pe Instagram!

Cel mai bun pentru Big Adventures in Oz

Cairns la Townsville la Airlie Beach

(575 km)

De la Marea Barieră de Corali până la pădurea tropicală umedă, această unitate de coastă șerpuiește prin două regiuni listate în Patrimoniul Mondial. Pe drum, vă veți bucura de Mission Beach, cu nisipul său alb rafinat și marea turcoaz strălucitoare.

Împachetează-ți autorulota cu echipament și aventureaza-te facand snorkelling sau scufundare la recif.

Această unitate exotică duce și pe insula Hinchinbrook, unde vă puteți opri pentru drumeții și pentru a găsi găuri magice de înot.

Un alt punct culminant este Parcul Național Wooroonooran – mergeți la Josephine Falls pentru o baie răcoritoare în cazul în care presiunea apei camperului lipsește.

Cel mai bun pentru familii fără grabă

Seattle la Los Angeles

(1.827 km)

Călătoria rutieră care pune capăt tuturor călătoriilor rutiere. Acesta este unul dintre cele mai iconice trasee din lume dintr-un motiv. Vă recomandăm să începeți aventura în nord și să mergeți spre sud, astfel încât să conduceți pe banda cea mai apropiată de ocean.

Pacific Highway 101 se răsucește prin parcuri naționale, păduri de sequoia, plaje, orașe mari și orașe mici dar interesante.

Începeți în Seattle și rezervati-va timpul îndreptându-vă prin Lincoln Bay, Leggett (unde US-101 se transformă în pitorească Autostrada 1), pitorescul Mendochino, San Francisco, Monterey și ajungeți în LA – locul perfect pentru a realimenta în orice sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.