Una dintre cele mai bune destinații pentru autorulote din Marea Britanie

Lake District, Anglia

Acest parc național accidentat și pitoresc din Cumbria are ceva pentru toată lumea. Mergeți către orașele aglomerate Ambleside și Keswick sau găsiți îndepărtarea de unul dintre cele 16 frumoase corpuri de apă și țărmuri din această parte uimitoare a Regatului Unit.

Districtul Lacurilor se află la vest de M6 și este ușor accesibil autorulotelor, dar fiți pregătiți pentru unele benzi de țară înguste și răsucite, care pot fi aglomerate vara odată ce ieșiți de pe drumurile principale A. Există câteva trecătoare montane spectaculoase, dar nu sunt toate potrivite pentru vehicule mari și ar trebui să verificați acest lucru înainte de călătorie sau să mergeți într-o autorulota! În caz contrar, îndreptați-vă spre uimitorul Peak District, care este prietenos cu rulote și poate un drum puțin mai placut de parcurs.

Repere și unde să stați

Ullswater

Al doilea cel mai mare lac, Ullswater, este amplasat printre cele mai bune fântâni pe care districtul lacului le oferă și găzduiește uimitoarea cascadă Aira Force. Cu sporturi nautice, drumeții și înot sălbatic din districtul lacurilor printre peisajul verde luxuriant (setarea poeziei „Narciselor” lui Wordsworth) la ușa dvs., acesta este un loc perfect pentru rulote și autorulote pentru a va bucura de natură și activități în aer liber și unele dintre cele mai bune drumeții din zona.

Rămâneți la proprietatea familiei și conduceți spre Hillside Farm, la poalele Helvellyn și aproape de frumosul sat Glenridding, pentru acces excelent la fântânile din jur și la Ullswater.

Keswick

Keswick este un oraș aglomerat cu o istorie minieră. Keswick se află între impunătorii munți Skiddaw și frumusețea naturală a Derwentwater. Faceți o croazieră pe lac și îndreptați-vă spre cercul preistoric de piatră Castelrigg, literalmente înconjurat de fântâni și cer în toate direcțiile. Există, de asemenea, o mulțime de drumeții minunate în zonă, inclusiv multe trasee ușoare, cum ar fi Catbells, care are, de asemenea, avantajul unor privelisti incredibile ale munților și lacurilor din jur.

Rămâi la Derwentwater Camping și Caravanning Club Site, unul dintre cele mai bune site-uri pentru autorulote din Lake District. Nu trebuie să fii membru pentru a rămâne, deși costul este interzit dacă  nu ești membru. Acest site prietenos și popular se află la câteva minute de mers pe jos de Keswick și Derwentwater.

Campingul sălbatic în districtul lacurilor pentru autorulote este pozitionat în părțile mai ușoare, dar în jurul lacurilor și orașelor este probabil să fiți mutat destul de repede, mai ales vara.

Honister Slate Mine

La capătul sudic al Derwentwater se află valea Borrowdale, care duce la Pasul Honister și casa Minei de ardezie Honister, ultima mină de ardezie funcțională din Europa. Mina are un centru de vizitare care oferă excursii subterane, ghidata și o serie de activități de aventură, inclusiv un curs Via Ferrata (cu frânghii) care nu este pentru cei slabi! Permisul Honister nu este potrivit pentru rulote mari și are o restricție de lățime de 6’6 ″, deși este posibil să luați autobuzul de la Keswick.

Stați la Campingul Chapel House Farm din Valea Borrowdale, înconjurat de dealuri și pâraie grăbitoare pentru a vă adormi noaptea si credeti-ne ca nu veti regreta!